*Bolaget har ansökt om dispens mot förbudsår av Stenberget nr 3 samt om ett nytt undersökningstillstånd Fäbodtjärn nr 2. Då bolaget har lagt ner mycket arbete samt har miljötillstånd för gruva bedöms förutsättningarna vara goda att en sådan ansökan beviljas.
När gruvdrift påbörjades uppstod en skyddszon runt bearbetningskoncession Fäbodtjärn K nr 1. Inom denna skyddszon ligger guldförekomsterna Fäbodliden B samt Middagsberget. Fäbodliden A ligger utanför skyddszonen men bolaget har starka skäl att beviljas dispens då prospektering utförd av Botnia Exploration påvisar en potentiell bearbetningskoncession.
• Fäbodliden A: I Fäbodliden A finns en väl definierad guldförande zon i diorit över minimalt 200–250 m i längdriktningen och 100–125 m i djupled. Botnia Exploration planerar att undersöka förutsättningarna för att gå vidare med en ansökan om bearbetningskoncession i Fäbodliden A.
• Fäbodliden B: Borresultat visar på ett varierande guldinnehåll i två kvartsgångar i Fäbodliden B. Gångarnas utsträckning i alla led är omfattande och en mer detaljerad genomgång av alla tillgängliga borr- och fältdata återstår för att kunna precisera ytterligare undersökningsinsatser.
• Middagsberget: Historiskt har cirka 15 000 meter borrats och analyserats. Potential finns för en volymmässigt stor fyndighet men med lägre halter än det närliggande Fäbodtjärn. Ett område med mineraliserade kvartsgångar har undersökts i detalj på Middagsberget och österut. Undersökningarna var en uppföljning av de fynd av block med höga halter av silver, bly och zink som Botnia Exploration rapporterat om tidigare. En första provtagning av en bred kvartsgång visade förhöjda halter av bly, silver, och guld – det bästa provet i häll på Middagsbergets östsida höll 9,7 g/ton guld.