Den upptäckta kvartsgångens bredd varierar mellan en och sex meter och går i dagen på Lillholmberget och på Middagsberget. Mineraliseringens sammansättning varierar längs de hundratal meter som karteringen är gjord och systemet är totalt längre än en kilometer.
Provtagning av kvartsgång i häll med mineralisering av guld, bly och silver är en del i uppföljningen av de blockfynd som gjorts i år och i Åströms och Forsheden sedan 2010. Sammansättningen av de block som tidigare hittats visar stora likheter med den i de hällar som nu är undersökta. I och med att Botnia Exploration nyligen fick tillgång till prospekteringstillståndet Storforsen nr 6 kunde arbetet påbörjas i det nya målområdet som är norr om tidigare borrning och bottenmoränprovtagning i Åströmsområdet.
Sommarens framgångsrika arbete koncentrerar nu prospekteringen söder om Fäbodtjärn till ett område som sammanbinder Middagsberget, Jägarliden och Åströms till ett nytt mycket intressant målområde. Vinterns planerade borrning i Jägarlidenområdet ska nu kompletteras med borrning i det nya målområdet.
– Våra planerade borrningar under vintern 2015-16 blir ytterst intressanta. Vi hoppas nu få svar på alla frågor om ursprung av alla de blockfynd med mycket höga halter som vi tidigare rapporterat om från Forsheden nr 1 och de södra delarna av undersökningstillståndet Granselliden nr 3. Det här är en utmanande komplettering till guldfyndigheten i Fäbodtjärn där vi har ansökt om bearbetningskoncession, säger Bengt Ljung, VD på Botnia Exploration Holding AB.